Do góry

Desery Przepis na:

Przepis na ciasto budyniowo -serowe

Przepis na ciasto budyniowo -serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Przepis na ciasto budyniowo -serowe"

Składniki

  • 2 i pół szklanki mąki
  • 20 dag margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru
  • 2 jajka
  • żółtko. Masa budyniowa: 3 op. budyniu malinowego lub truskawkowego
  • 1 litr mleka. Masa serowa: 60 dag twarogu do serników
  • 10 dag masła
  • 3 jajka
  • białko
  • op. budyniu śmietankowego
  • pół szklanki cukru. Ponadto: po 15 dag żurawiny i wiórków koko sowych
  • 20 dag czekolady deserowej
  • łyżka masła
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj resztę składników, zagnieć.

  2. Ciastem wyłóż formę (25 na 40 cm).

  3. Masa budyniowa: budynie ugotuj w 1 litrze mleka według instrukcji. Posmaruj surowe ciasto, posyp żurawiną, ostudź.

  4. Masa serowa: wszystkie białka ubij na sztywno.

  5. Masło utrzyj z cukrem, dodając na przemian twaróg i żółtka.

  6. Wsyp budyń, dodaj pianę, delikatnie wymieszaj.

  7. Masę rozsmaruj na cieście. Piecz ok. 50 min w 170°C. Ostudź. Czekoladę stop w kąpieli wodnej, polej ciasto.

  8. Wiórki podpraż na maśle, posyp ciasto.

  9. Czas przygotowania: 85 min

  10. Ilość porcji: 16

  11. Cena za porcję: 1,80 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń