Do góry

Desery Przepis na:

Przystawka z sałaty, orzechów i jabłek

Przystawka z sałaty, orzechów i jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Przystawka z sałaty, orzechów i jabłek"

Składniki

  • 1 mała sałata rzymska
  • 1 duża cebula cukrowa
  • 2 winne jabłka
  • 2-3 łodygi selera naciowego
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałatę podziel na liście, opłucz starannie, osusz. Większe liście porwij na kawałki (odetnij końcówki). Obraną cebulę pokrój w piórka. Jabłka umyj, pozostaw ze skórką, pokrój w cienkie półplasterki, usuwając gniazda nasienne. Łodygi selera opłucz, posiekaj. Orzechy zrumień na suchej patelni, posiekaj grubo.

  2. Przygotowane sałatki wymieszaj. Na sos połącz majonez z jogurtem naturalnym. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz cukrem. Polej sałatkę tuż przed podaniem.

  3. Czas ok. 15 min; porcja – 180 kcal, cena 2,10 zł, 4 porcje.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń