Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie gniazdka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Truskawki pokrój na połówki. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki gorącej wody, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym, wymieszaj delikatnie z serkiem. 3 łyżki masy dodaj do żelatyny, wymieszaj, dodaj do reszty masy, wymieszaj ponownie. Dodaj kawałki truskawek, całość delikatnie wymieszaj.
Na dnie tortownicy połóż kilka połamanych kawałków biszkoptów, nałóż cienką warstwę masy, dookoła brzegu ustawiaj pionowo biszkopty, wciskając je lekko w masę.
Do środka wyłóż resztę kremu, wierzch udekoruj połówkami truskawek. Schładzaj 1,5 godziny w lodówce.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień