Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 13.05.2009
Odsłon: 17146
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Herbatniki rozłożyć na dnie wyłożonej folią spożywczą blaszce
Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, schłodzić. Połowę puszki mleka ubić na piane, cały czas ubijając dodawać stopniowo zimną galaretkę czerwoną, masę wylać na blaszkę, wyrównać powierzchnie. To samo zrobić z pozostałym mlekiem i żółtą galaretką.
Ptasie mleczko® wstawić do lodówki. Na zastygniętym ptasim mleczku ułożyć maliny i podawać. „Oznaczenie słowne Ptasie Mleczko ®stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz spółki E.Wedel sp. z o.o. "
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

dodusia222 14 czerwca 2016Zgłoś do usunięcia
przecudnie wyglądają na pewno skorzystam z przepisu!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

mati1 13 maja 2016Zgłoś do usunięcia
JAK DŁUGO TO MLEKO UBIJAĆ (ILE MIN)?Z INNEGO PRZEPISU ROBIŁAM PODOBNY TO MIAŁAM TWARDY0 Kto głosował? | Odpowiedz

kstr54 08 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Jest pyszny robie Go od ...30 lat !!!!, polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiao 19 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Pychotka0 Kto głosował? | Odpowiedz

michalo340 18 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

betaww 13 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Czy galaretki mają być lekko krzepnace? Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz