Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie mleczko z morelami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 133
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 133
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Składniki
Wysmaruj formę na keks olejem i wysyp cukrem pudrem. Morele odcedź. Żelatynę rozprowadź w zalewie z kompotu i poczekaj, aż nasiąknie. Potem podgrzej ją (nie gotuj!) i rozpuść.
Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj twaróg z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę i żelatynę. Na dnie formy rozsmaruj część masy twarogowej.
Warstwami rozkładaj na niej biszkopty, morele i resztę kremu. Ostatnią warstwę powinien tworzyć twaróg. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania: 30 minut (bez tężenia). Poziom: trudnyŹródło: TV14