Do góry

Desery Przepis na:

Ptysie z pianką mleczną

Ptysie z pianką mleczną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Ptysie z pianką mleczną"

Składniki

  • pianka: 25 dag twarogu
  • 2 opakowania śnieżki w proszku
  • 20 dag śmietanki kremówki
  • szkl. mleka czeko- ladowego
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 6 łyżeczek żelatyny. Dodat kowo: polewa czekoladowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotuj ciasto wg przepisu na górze strony. Upiecz ptysie, wystudź i przekrój w poprzek na pół.

  2. Pianka: żelatynę rozpuść w 150 ml gorącej wody, ostudź. Twaróg zmiel. Kremówkę, mleko czekoladowe, cukier puder i śnieżkę ubij na sztywno. Miksując, dodawaj po łyżce ser i żelatynę. Mocno schłodź.

  3. Zimną pianką napełnij ptysie, udekoruj polewą.

  4. Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,20 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń