Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puch z wiśniami na biszkoptowym spodzie"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 308
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 399
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 595
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 308
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 399
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 595
Składniki
Biszkopty drobniutko kruszę. Okruszki ciastek mieszam z miękkim masłem i aromatem waniliowym. Masę rozsmarowuję na spodzie tortownicy o śr. ok. 15 cm. Mocno dociskam palcami do dna i wstawiam do lodówki na 15 minut.
Galaretkę rozpuszczam w 300 ml wrzątku, studzę i dzielę na 2 równe części. Jedną porcję galaretki mieszam mikserem z jogurtem jagodowym oraz konfiturą. Wylewam na przygotowany wcześniej spód. Schładzam w lodówce ok. 1 godz.
Kiedy warstwa jagodowa stężeje, przykrywam ją wiśniami (trochę owoców zostawiam do dekoracji).
Do drugiej porcji galaretki dodaję jogurt truskawkowy. Chwilę ubijam mikserem i wylewam na warstwę jagodową. Ponownie wstawiam do lodówki na 4 godz., aby pianka dobrze stężała.
Przed podaniem przekładam piankę na talerz i dekoruję resztą wiśni.Źródło: Naj