Do góry

Desery Przepis na:

Pulchne placki ziemniaczano-drożdżowe

Pulchne placki ziemniaczano-drożdżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Pulchne placki ziemniaczano-drożdżowe"

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • szklanka mleka
  • 3 dag droż dży
  • 10 dag czerstwej bułki
  • 2 jajka
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz w mleku. Dodaj drożdże, utrzyj. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Ostudź. Czosnek posiekaj.

  2. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj jajka, bułkę z drożdżami, cebulę i czosnek, wsyp paprykę, wymieszaj. Przypraw.

  3. Z masy usmaż na oleju złociste placki. Osącz z tłuszczu.

  4. Czas przygotowania - 35 min, ilość porcji - 4, cena za porcję - 1,20 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń