Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste muffinki jeżynowe"
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 70
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10432
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1349
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 143
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 115
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 70
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10432
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1349
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 143
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 115
Składniki
Do miski przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i sól, przemieszaj. W drugiej misce połącz mokre na ciasto: olej, mleko oraz rozmącone jajka. Wymieszaj je dobrze trzepaczką albo mikserem.
Mokre wlej do suchych i krótko wszystko wymieszaj (tylko do połączenia). Do powstałej masy dodaj oczyszczone i osuszone jeżyny, delikatnie wymieszaj.
Zagłębienia w formie na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami i napełnij ciastem (do 2/3 wysokości).Piecz ok. 20 min w temp. 200 st. (aż bułeczki ładnie się zarumienią).
Lukier przygotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Polej nim ostudzone muffinki. Na środku każdej połóż jeżynę, posyp pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i oprósz cukrem pudrem.
Deser dla dorosłych
Do mokrych składników dodaj 2–3 łyżki ajerkoniaku albo gęs tego likieru kawowego.Źródło: Tina