Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty bakaliowiec"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Składniki
Ekstrakt waniliowy
laski wanilii przekrój wzdłuż ale nie wydłubuj nasionek. Włóż je do butelki i zalej wódką tak, by były całe zalane. Zakręć i odstaw na minimum tydzień. Po zużyciu części ekstraktu możesz uzupełnić go wódką.
Twaróg rozkrusz widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Wymieszaj go z oboma rodzajami cukru, jajkiem, mlekiem i olejem. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem i solą. Dobrze wymieszaj, wsyp rodzynki (wcześniej oprósz je odrobiną mąki). Jeszcze raz wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, boki wysmaruj masłem. Nałóż ciasto, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190oC. Piecz ok. 40 minut. Po upieczeniu zostaw ciasto w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Gdy ostygnie, posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj