Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pychotka z chrupiącą posypką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
W garnku stop 12 dag masła, odstaw do wystudzenia. Herbatniki pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z masłem oraz płynnym miodem. Tortownicę o śr. 26 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Spód starannie wylep masą z ciasteczek. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Przygotuj kruszonkę: orzechy i migdały posiekaj. Miękkie masło wymieszaj z miodem. Dodaj mąkę i orzechy. Krótko zagnieć, rozcierając opuszkami palców. Miseczkę z kruszonką wstaw do lodówki.
Pozostałe masło na sernik utrzyj ze szczyptą soli oraz cukrem. Kiedy masa będzie puszysta, domieszaj porcjami twaróg. Do masy serowej wsyp kaszkę, wbij jajka. Wszystko wymieszaj mikserem.
Masę wyłóż na przygotowany spód. Posyp kruszonką. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 60 min. Przestudź, ostrożnie zdejmij obręcz z tortownicy.
W rondelku rozpuść masło z miodem. Wlej śmietanę. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Przestudź polewę i polej nią sernik.Źródło: Tina