Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyry z gzikiem w wersji lux"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Składniki
Ziemniaki umyć, owinąć folią aluminiową, piec co najmniej 60 minut w temp. 200oC. Pozostawić w cieple po upieczeniu.
Serek wymieszać z majonezem, śmietaną i musztardą, doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kostkę. Korniszony odcedzić, drobno pokroić. Pomidorki umyć, podzielić na ćwiartki. Zieleninę i rzodkiewki umyć, posiekać. Cebulę obrać, też posiekać. Warzywa, szczypior i natkę wymieszać z sosem śmietankowym.
Ziemniaki odwinąć, przekroić na pół, udekorować sałatką.
ok. 65 minut.
Pyry z gzikiem to specjał poznański. Składa się z pieczonego ziemniaka obłożonego twarożkiem ze szczypiorem. Pyszne. I jakie szybkie!Źródło: Twoje Imperium