Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynny przepis mojej wspaniałej koleżanki Honorata Orłowska, zagościł u nas na stałe, co raz zmienię coś w przepisie, ale ciasto jest bardzo smaczne i mało w nim pracy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
wykonanie :Odstawić bez mieszania na trzy godziny.Następnie mieszamy mikserem aż otrzymamy jednolitą masę. Wylać masę na blaszkę (dużą) wyłożoną papierem do pieczenia, jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, wyłożyć na ciasto, posypać kruszonką, odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach przez około godzinę(ja sprawdzam patyczkiem, jak się nie klei czyli jest już gotowe).