Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14652
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6044
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14652
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6044
Składniki
Do miski wlej ciepłe mleko, dodaj pokruszone drożdże, po łyżce mąki i cukru.
Mąkę połącz z solą i cukrem wanilinowym. Jajko i żółt ka utrzyj na puszystą masę z resztą cukru.
wymieszaj, do dając płynne masło i spirytus.
Wyrobione ciasto odstaw na godzinę, po czym rozwałkuj, wytnij kółka i poczekaj, aż podrosną. Wtedy usmaż je w gorącym oleju.
Pączki nadziej marmoladą.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax