Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszne pralinki"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 61
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 15
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 2204
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 61
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 15
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 2204
Składniki
Kawę rozpuść w 4 łyżkach wrzącej wody. Gdy wystygnie, wymieszaj z alkoholem. Biszkopty zmiel na drobny proszek. Zalej je kawą, wsyp cukier i wymieszaj. Wstaw do lodówki na 30 min.
Następnie wymieszaj je z serkiem mascarpone. Masę odstaw na kilka godzin do lodówki a następnie uformuj z niej kulki. Każdą obtocz w kakao.
Śmietankę podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, dodaj kawę i miód. Zdejmij z og nia, mieszaj trzepaczką i stopniowo dodawaj posiekaną czekoladę.
Gdy całość przestygnie, dodaj miękkie masło oraz alkohol, wymieszaj. Masę włóż do lodówki na 2 godz. Po tym czasie uformuj z niej kulki, każdą obtocz w kakao.
Śliwki, orzechy oraz cukier wymieszaj a następnie zmiel blenderem na gładką masę. Dodaj alkohol, znów dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj kulki i oprósz je kakao.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut. Sztuka: 90 kilokalorii.