Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort orzechowo-budyniowo-jabłkowy (bez pieczenia)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
MASA1: Obieramy jabłka, kroimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Zalewamy szklanką wody, dodajemy cynamon i 2 łyżki cukru i dusimy aż zmiękną. W mędzyczasie przygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Gotowy buduń dodajemy do upieczonych jabłek i dokładnie mieszamy. MASA2: Zmielone (lub w inny sposób rozdrobnione orzechy) wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką mleka, wsypujemy kakao i cukier (pół szklanki) i tak gotujemy na małym ogniu (jeśli mieszanka będzie zbyt sucha, należy dolać trochę mleka). POLEWA: Rozpuszczamy 1,5 czekolady w 1/4 szklanki mleka. Dodajemy łyżkę masła i tak gotujemy na małym ogniu. PRZYGOTOWANIE: Tort przekładamy masami i polewamy czekoladową polewą. Wierzch można ozdobić wg. uznania (Ten ze zdjęcia ozdobilśmy rodzynkami w czekoladzie- część włożyliśmy do środka torta)