Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto na każdą pogodę.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Blaszka kwadratowa 23 cm. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami.
Osobno każdą niebieską galaretkę rozpuścić we wrzątku i przestudzić.
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, podzielić na dwie części. Do każdej miksując powoli dolewać ostudzoną ale płynną galaretkę. Na herbatniki wyłożyć ciemniejszą masę szafirową , przykryć warstwą herbatników i wyłożyć masę turkusową. Przykryć herbatnikami.
Na wierzch rozłożyć maliny, całość wstawić do lodówki na 2 godziny. Zagotować galaretkę krystaliczną i przestudzić. Schłodzoną ale płynną zalać maliny, schłodzić w lodówce. Uważni zauważą warstwę niebieskiej galaretki na dole. Powstała przez lekkie rozwarstwienie masy turkusowej. Nie ma to wpływu na smak a wygląda jeszcze lepiej, więc nie martwcie się jak i Wam się to przydarzy w gorący dzień.