Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z kwiatem bzu"
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 491
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 788
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 491
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 788
Składniki
Mąkę przesiej do garnuszka. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Do mąki dodaj kefir, jogurt, żółtka, proszek do pieczenia, cukier. Wymieszaj dokładnie łyżką lub zmiksuj. Białka ubij ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Kwiaty bzu zanurzaj w cieście, kładź na patelni, smaż z obu stron na złoty kolor. Placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Jadwigi Kwiek</strong>Źródło: Dobry Tydzień