Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z serka wiejskiego przyprawione cynamonem i kardamonem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Schłodzone białka ubijam z cukrem na sztywną, lśniącą pianę, następnie dodaję do niej żółtka, miód, serek wiejski (wraz z serwatką) i olej. Krótko miksuję, by się połączyły. Jabłko myję, obieram, usuwam gniazda nasienne.
Miąższ ścieram na tarce o dużych otworkach. Dodaję do ciasta razem z cynamonem, kardamonem i mąką. Mieszam łyżką (ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję).
Mocno rozgrzewam patelnię. Łyżką nakładam na nią ciasto, formując racuchy. Smażę na złoto z obu stron. Podaję na ciepło albo na zimno.
<strong>Aneta Warowna z Żyrzyna</strong>Źródło: Tina