Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki pomidorowe"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
Pomidory umyj, osusz, pokrój na grube plastry. Posyp z obydwu stron niewielką ilością soli i pieprzu, odstaw na 15 minut. Osusz na papierowym ręczniku.
Mąkę przesiej do miski, dodaj żółtka, wymieszaj. Pół szklanki wody wymieszaj z mlekiem. Wlej cienkim strumieniem do masy żółtkowej, wyrób, a najlepiej zmiksuj. Natkę umyj, osusz, posiekaj, dodaj do ciasta.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, oprósz solą i piep rzem, delikatnie wymieszaj.
Masło stop na patelni. Pomidory namocz w cieście. Ułóż na patelni, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie