Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne, moja rodzina go uwielbia. Przepis zdobyłam od mojego dobrego sąsiada :)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 116
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 116
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Biszkopt: Białka z 5 jaj ubić z cukrem, dodać 5 żółtek z octem, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na dużą blachę i upiec.
Masa: 4 białka ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Do utartej masy dodawać na przemian raz mleko w proszku a raz ubitą pianę i likier kokosowy, następnie spirytus. Wymieszać wszystko i wsypać migdały w płatkach /troszkę zostawić na posypkę na górę ciasta/. Na upieczony biszkopt wylać masę i posypać resztą płatków migdałowych.
Smacznego :)