Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rafaello z likierem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Śmietankę i czekoladę umieszczamy w żaroodpornej misce. Miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Ogrzewamy na parze tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Płynną czekoladę lekko studzimy.
Do letniej masy dodajemy masło, likier (lub rum) i ekstrakt migdałowy. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Na 35–40 minut wkładamy do lodówki, by masa zgęstniała.
Po tym czasie formujemy małe kuleczki, umieszczając w środku po jednym migdale bez skórki. Pralinki obtaczamy w kokosowych wiórkach i umieszczamy w papilotkach. Na dwie godziny wkładamy do lodówki.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.
Wartość odżywcza 100 g pralinek 564 kcal Białko 9,3 g/Tłuszcz 41 g/Węglowodany 51 g.Źródło: Rewia