Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Składniki
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Pomidory sparz i obierz ze skóry. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę i podsmaż po kolei warzywa, zaczynając od papryki. Po kilku minutach dodaj cebulę i czosnek.
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj cukinię, pomidory i bakłażan. Następnie wrzuć dwie łyżki ziół prowansalskich i łyżeczkę tymianku, a także sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wrzuć oliwki i podawaj.Źródło: Na żywo