Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ratatouille po prowansalsku"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Papryki przekrój na pół, pozbaw gniazd nasiennych, po czym upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gdy przestygną, obierz je ze skóry i potnij na kawałki.
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w krążki. Zeszklij doprawione solą na rozgrzanej oliwie i zdejmij z patelni.
Cukinie i bakłażana potnij w plastry. Oprósz solą, poczekaj, aż puszczą sos i zetrzyj go ręcznikiem kuchennym. Podsmaż warzywa na oliwie.
Pomidora sparz, przelej wrzątkiem i obierz ze skóry. Również potnij w plastry.
Ułóż w okrągłym naczyniu żaroodpornym, tworząc kolorowego ślimaka. Całość polej gorącą oliwą wymieszaną z przyprawami i skórką otartą z cytryny.
Wstaw danie do piekarnika i piecz pod pokrywą ok. 40 minut. Gotowe udekoruj świeżym tymiankiem i podawaj np. z bagietką.Źródło: Kurier TV