Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej mamy są najlepsze, po prostu przepyszne.
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1126
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 15
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 48
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1126
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 15
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 48
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, wsypać mąkę z cukrem, wbić jajka, wlać roztopione ostudzone masło, wyrobić dokładnie i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką na grubość około 1 cm, kroić na kwadraty, następnie na trójkąty. Na samym brzegu ciasta położyć marmoladę, zwinąć tworząc rogaliki. Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.