Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6757
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6757
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z żółtkami, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, cukrem waniliowym, solą, mąką, zagnieść starannie ciasto i przenieść do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Wycinać kwadraty, nakładać marmoladę, zwijać rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut na złoty kolor. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.