Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe rogaliki z najlepszym na świecie nadzieniem...Pychota!!!
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4798
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 228
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4798
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 228
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka, kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki (kefir musi mieć temp, pokojową, jajo ma być roztrzepane, a masło stopione) i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przenieść w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Następnie podzielić ciasto na 3 równe części. Każdą rozwałkować, pokroić na 8 trójkątów i na skraju każdego kłaść serek i truskawkę. Zwinąć.
Przenieść na blachę, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!