Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z dżemem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Masło rozetrzyj z mąką, rozwałkuj przez folię, uformuj prostokąt, wstaw do lodówki na godzinę. Z mąki,jajka, wody, octu i soli wyrób ciasto, odstaw na 15 minut, rozwałkuj.
Ułóż na nim ciasto maślane, wałkuj w jedną stronę, odstaw do lodówki na godzinę. Rób tak cztery razy, aż ciasta się dokładnie połączą.
Ciasto rozwałkuj , pokrój na trójkąty. Kładź łyżeczkę marmolady, zawijaj. Piecz 15 minut w temp. 230°C.
CZAS: około 2 godz.Źródło: Dobry Tydzień