Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z masą orzechową

Rogaliki z masą orzechową

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 674

Dodano:

Odsłon: 8097

Pyszne, kruchutkie rogaliki z nutellą i orzechami!

Składniki

  • 300 g mąki
  • 120 g masła
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 20 g drożdży
  • 1/2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • zmielone orzechy włoskie
  • orzechy włoskie zmielone
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drożdże rozpuścić w mleku z odrobiną cukru. Masło rozpuścić i ostudzić. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić, dodać żółtko a następnie wyrabiając dodać masło. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty i smarować nadzieniem (zmieszać orzechy z nutellą). Zwijać rogaliki i piec w temperaturze 190 stopni na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń