Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 850
Dodano: 10.11.2018
Odsłon: 8314
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Drożdże rozpuścić w mleku z odrobiną cukru. Masło rozpuścić i ostudzić. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić, dodać żółtko a następnie wyrabiając dodać masło. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty i smarować nadzieniem (zmieszać orzechy z nutellą). Zwijać rogaliki i piec w temperaturze 190 stopni na złoto.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

babcitereskiciasta 11 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam też z takim nadzieniem.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz