Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki z nadzieniem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
45 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 16 porcji.
Margarynę siekam z cukrem, dodaję przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz śmietanę. Szybko zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i schładzam w lodówce.
Następnie ciasto cienko rozwałkowuję na okrągły placek. Tnę go po przekątnej na wąskie trójkąty. Na każdym układam po połowie śliwki i zawijam w rogaliki, zaczynając od szerszej części trójkąta.
Rogaliki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temp. 200oC ok. 20 min. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie