Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z nadzieniem

Rogaliki z nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Rogaliki z nadzieniem"

Składniki

  • 25 dag margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • 3 szkl. mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • szkl. śmietany 18 proc
  • kilka śliwek węgierek
  • cukier puder
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 45 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 16 porcji.

  2. Margarynę siekam z cukrem, dodaję przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz śmietanę. Szybko zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i schładzam w lodówce.

  3. Następnie ciasto cienko rozwałkowuję na okrągły placek. Tnę go po przekątnej na wąskie trójkąty. Na każdym układam po połowie śliwki i zawijam w rogaliki, zaczynając od szerszej części trójkąta.

  4. Rogaliki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temp. 200oC ok. 20 min. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń