Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada cappuccino"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj 3 łyżki cappuccino. Zmiksuj. Ciasto wylej na pergamin. Piecz w temp. 180°C przez 15 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Ugotuj budyń. Ostudź. Utrzyj z kostką masła i cukrem pudrem. Wsyp do kremu dwie łyżki prawdziwej kawy i wymieszaj. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem, trochę odłóż do posmarowania wierzchu. Zwiń roladę. Posmaruj wierzch kremem i posyp prawdziwą kawą. Schłodź.
CZAS: około 1,5 godziny
Pani Iwona Zalepińska mieszka w WudzyniuŹródło: Dobry Tydzień