Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta rolada, którą szybko się robi, w sam raz na niedzielny podwieczorek.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1360
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1360
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na całym papierze, posypać galaretką.
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, ubijać, potem dodać żółtka, ubijać, na koniec wsypać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na jabłka i równo rozprowadzić. Wstawić do gorącego piekarnika(180") na ok 30 min.
Gorące ciasto przykryć papierem lub ściereczką, przełożyć do góry dnem i delikatnie zdjąć papier, przyklejone jabłka zdjąć za pomocą noża. Gorące ciasto zwinąć w roladę. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego.