Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada kakaowa z bananami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 744
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 262
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 744
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao. Mikserem utrzyj jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodawaj suche , delikatnie mieszając łyżką. Płaską blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz ok. 8 min. w temp. 180°C.
Ściereczkę kuchenną posyp cukrem wanilinowym. Upieczone ciasto natychmiast przełóż na ściereczkę papierem do góry. Zdejmij papier a ciasto ze ściereczką zwiń wzdłuż dłuższego boku. Wystudź.
Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem wraz ze śmietan-fix-em na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder. Banany obierz, odetnij końcówki i skrop sokiem z cytryny. Ostudzoną roladę rozwiń i usuń ściereczkę.
Śmietanę rozsmaruj na cieście, na wierzchu ułóż banany, tak, by stykały się końcami. Ciasto zwiń w rulon i włóż do lodówki. Do rondelka włóż masło i pokruszoną czekoladę, roztop. Gdy polewa przestygnie, posmaruj nią wierzch ciasta i oprósz je cukrem pudrem.
40 minut. Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie