Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada kawowa bez pieczenia"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
40 min • Porcja 390 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 9 porcji
Kawę mieszam z likierem. Keksówkę wykładam folią aluminiową. Biszkopty na chwilkę zanurzam w kawie i układam po 3 szt. w 2 rzędach na dnie formy, a po bokach po 2 szt. w 2 rzędach. Resztę odkładam.
Śmietanę miksuję z cukrem. Dodaję mascarpone, kawę i likier. Miksuję na najwyższych obrotach, aż masa będzie sztywna. Wykładam ją na biszkopty. Wierzch kremu przykrywam namoczonymi w kawie biszkoptami i obsypuję kakao. Schładzam.
<strong> Paulina Żoch ze Stargardu</strong>Źródło: Kobieta i życie