Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada marchewkowa z marcepanem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Składniki
Marchew obierz, opłucz i drobno zetrzyj. Żółtka oddziel od białek. Białka połącz z 4 łyżkami zimnej wody i szczyptą soli. Ubij, dosypując cukier. Pianę połącz z żółtkami.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy jajecznej. Dołóż marchew i wymieszaj ciasto łyżką. Rozsmaruj je na blasze z pergaminem i piecz w 200°C przez 10 minut.
Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę. Usuń pergamin. Ciasto wraz ze ściereczką zwiń i odłóż. Płatki migdałowe i orzechy zrumień na suchej patelni. Podgrzej 300 g kremówki. Dodaj krem nugatowy i połamaną czekoladę. Podgrzewaj, aż wszystko się rozpuści. Wystudź.
Biszkopt rozwiń i posmaruj konfiturą. Na to zetrzyj marcepan. Czekoladową śmietanę ubij i wymieszaj z orzechami. Krem rozsmaruj na cieście i znów je zwiń. Roladę włóż do lodówki. Pozostałą śmietanę ubij i posmaruj nią roladę. Posyp płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania: 80 minut. Cena porcji: ok. 2,5 zł. Kalorie: porcja 370 kcal.Źródło: Na żywo