Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada schabowa z grzybami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 692
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 515
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 692
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 515
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Schab natnij wzdłuż, by powstał prostokąt. Rozbij przez folię, natrzyj solą z czosnkiem. Boczek, cebulę i rozmrożone grzyby posiekaj. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj boczek i na końcu grzyby. Odparuj nadmiar płynu, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, połącz z orzechami i natką.
Farsz rozłóż na mięsie, zostawiając 3 cm z jednej strony. Zwiń i owiąż sznurkiem lub nicią. Natrzyj przyprawami (możesz obsmażyć). Włóż do brytfanny, na wierzchu połóż wiórki masła, nakryj folią alum. i piecz w 180°C. ok. 1,5 godz.Źródło: Świat kobiety