Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna,biszkoptowa rolada z jabłuszkami :)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32633
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 83
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 115
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32633
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 83
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 115
Składniki
Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wyłożyć folią aluminiową.Na folię wyłożyć starte i przesmażone jabłka i wyrównać powierzchnię.Masę jabłkową można posypać cynamonem. Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po jednym żółtku.Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia. Ciasto rozprowadzić równomiernie na jabłkach. Piec ok 20 min w temp 180 st
Po wyciągnięciu z piekarnika posypać wierzch cukrem pudrem,przykryć czystym ręczniczkiem i obrócić (ja pomagam sobie przykładając kratkę z piekarnika) Zdjąć folię i zwinąć roladę.Kroić po wystygnięciu,smacznego :)