Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z kaszy gryczanej"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
Kaszę zalewam wrzącym mlekiem, przykrywam i zostawiam, aż wchłonie całe mleko. Obrane ziemniaki gotuję i tłuczę. Gdy ostygną, mielę w maszynce do mięsa.
Do masy dodaję jajka, twarożek, kaszę, stopione masło. Doprawiam i wyrabiam, aż się połączą.
Z masy formuję wałek. Owijam w pergamin i piekę w 180 st przez 45 minut.
Obrane cebule siekam i podsmażam na maśle. Dodaję obrane, oczyszczone i pokrojone grzyby. Przyprawiam vegetą i duszę ok. 20 minut (grzyby można podlać odrobiną bulionu). Wlewam śmietanę i powoli podgrzewam. Gotową roladę kroję w plastry. Podaję polane gorącym sosem grzybowym.
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Tina