Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tego przepisu , uświetni każdą okazję.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Szpinak rozmrozić, zblendować. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z produktami sypkimi, podzielić na połowę do jednej dodać szpinak i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasta wlać do 2 rękawów do dekoracji i pasami umieścić w blaszce.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Zwinąć w roladę wystudzić. Galaretkę agrestową wymieszać w 1 szklance gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
Mango obrać , zblendować. Galaretkę agrestową pokroić w słupki. Śmietanę ubić na sztywno wymieszać z mango, dodać krzepnącą galaretkę brzoskwiniową. Rozwinąć zwinięte ciasto posmarować przygotowaną masą , wzdłuż jednego boku ułożyć paski galaretki agrestowej, posypać pestki granata.
Zwinąć w roladę , schłodzić w lodówce 3 godziny. Pokroić na porcje.