Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe z fasolką"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Składniki
Czas przygotowania 55 minut. Cena porcji ok. 2,90 zł.
Mięso myję, osuszam, kroję na 4 kotlety. Każdy rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Obraną i pokrojoną w słupki marchew gotuję na półmiękko w osolonej wodzie razem z fasolką.
Warzywa osączam i studzę. Na każdym plastrze rozbitego mięsa układam słupek marchwi i kilka fasolek, zwijam ciasno w roladkę i spinam wykałaczką. Następnie panieruję w mące i podsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Roladki przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę ok. 30 minut w 190oC. Podaję z ryżem lub purée ziemniaczanym i ulubionymi surówkami.Źródło: Rewia