Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki śledziowe"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 313
Polecam.
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 313
Polecam.
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Składniki
Śledzie przekrój na połówki. Cebulę obierz, posiekaj. Piernik zetrzyj na tarce, odmierz 3 łyżeczki. Śledzie obłóż cebulą. Dodaj liście i ziele. Wymieszaj olej z musztardą, 1 łyżeczki pieprzu, łyżeczką soku z cytryny i piernikiem. Zalej śledzie, odstaw na 12 godz.
Tosty zrumień. Foremką wytnij 12 gwiazdek. Śliwki przebierz. Korniszony pokrój na ćwiartki. Śledzie wyjmij z zalewy, usuń liście laurowe i ziele. Pozostałą w naczyniu cebulę zmiksuj z zalewą na sos.
Korniszony oraz śliwki zawijaj w połówki śledzi. Układaj na gwiazdkach tostowych, zepnij wykałaczkami. Polej przygotowanym sosem i ozdób koperkiem.
porcji, czas ok. 25 min; porcja – 360 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety