Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 34
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1028
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 340
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 34
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1028
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 340
Składniki
Liście szpinaku umyj i odciśnij na ręczniku papierowym. Cukinię umyj, osusz i pokrój w długie, cienkie plastry. Grilluj ok. 4 minut z każdej strony, aż się ładnie zrumieni.
Ser pokrusz, dodaj posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny, dokładnie wymieszaj, by masa dała się rozsmarować. Nałóż ser na plastry cukinii, dodaj liście szpinaku oraz listki bazylii. Posól, popieprz, zroluj. Podawaj np. na liściach sałaty, możesz posypać prażonymi orzeszkami lub pestkami słonecznika.
Warzywa przed grillowaniem dobrze jest skropić oliwą, żeby nie były zbyt suche. Na drugą stronę przewracaj je dopiero po zrumienieniu.
• 10 minut • dla 4 osób • cena 8 złŹródło: Show