Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z cukinii"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 221
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34631
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 221
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34631
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Sposób przygotowania
Kromki chleba zalej śmietaną i odstaw. Następnie wymieszaj z mięsem. Dopraw solą i pieprzem. Z mięsa uformuj 8 kotletów, owiń je plasterkiem cukinii i boczku. Roladki ułóż w brytfannie i skrop olejem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180° C przez 15 minut. Cebulę i czosnek drobno pokrój i przyrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj rozdrobnione pomidory oraz papryczkę chili, bazylię i cukier.
Wlej trochę wody i gotuj przez 10 minut. Następnie zmiksuj sos i polej nim roladki. Całość piecz w 165° C przez kolejnych 20 minut. Dopraw sos do smaku solą i cukrem.Źródło: Na żywo