Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z komosy ryżowej"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Oddziel 12 dużych liści kapusty i odetnij stwardniałe końcówki. W dużym garnku zagotuj pół litra wody i blanszuj liście przez kilka minut.
Po wyjęciu opłucz pod zimną bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojone cebulę i marchewkę. Ugotowaną komosę wymieszaj w misce z ziołami i przyprawami.
Dodaj podsmażoną cebulkę z marchewką. Farsz wykładaj łyżką na liście i zawijaj je. Następnie umieść w naczyniu żaroodpornym. Wymieszaj pomidory, wino i wodę. Zalej tym sosem gołąbki. Piecz przez 30 minut.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: średniŹródło: TV14