Do góry

Desery Przepis na:

Rolmopsy na ziemniakach

Rolmopsy na ziemniakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Rolmopsy na ziemniakach"

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
  • 6 rolmopsów
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • olej
  • 3 łyżki natki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszoruj starannie, zalej wrzątkiem i ugotuj z dodatkiem soli do miękkości (15-18 minut). Odlej, przestudź. Zimne ziemniaki pokrój w grubsze plasterki. Rozłóż na dużym półmisku.

  2. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Obraną cebulę poszatkuj. Ziemniaki posyp marchewką, cebulą, osączonymi z zalewy kaparami i marynowanym zielonym pieprzem. Skrop olejem. Na wierzchu ułóż osączone rolmopsy. Całość udekoruj kolorowym pieprzem oraz natką.

  3. porcji, czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 2 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń