Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Różane muffinki"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 48
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1779
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 48
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1779
Składniki
Miękkie masło i cukier utrzyj na puszystą masę. Twaróg przepuść trzykrotnie przez maszynkę. Możesz też użyć gotowego mielonego sera na sernik.
Zmielony twaróg dodawaj partiami do masy maślanej. Cały czas miksując, wbijaj po jednym jajku. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i sodą. Miksuj krótko, do połączenia składników.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nakładaj przygotowane ciasto (do 2/3 wysokości foremek). Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. 20-25 minut.
Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając dodawaj serek mascarpone i syrop z płatków róż (do smaku). Powstały krem przełóż do szprycy cukierniczej (jeśli chcesz, by miał bardziej intensywny kolor, dodaj szczyptę barwnika spożywczego), wyciśnij na muffinki. Udekoruj cukrowymi różyczkami i perełkami.
16 porcji, czas ok. 40 min; porcja – 190 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety