Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozeta ze śliwkami i kremem"
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1065
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 46
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 153
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 73
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1065
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 46
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 153
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 73
Składniki
Ciasto: masło posiekaj na kawałeczki. Mąkę przesiej z solą i wymieszaj z migdałami. Wsyp do masła i znów posiekaj. Dodaj cukier i jajko. Zagnieć ciasto, uformuj je w kulę i wstaw na godzinę do lodówki. Rozwałkuj na grubość ok. 4 mm. Wyłóż nim okrągłą foremkę. Piecz w 190oC tylko do lekkiego zrumienienia. Ostudź.
Nadzienie: śliwki umyj, wypestkuj i pokrój w ósemki. Migdały wymieszaj z mąką. Masło utrzyj z cukrem. Cały czas miksując, dodaj migdały z mąką, jajko i esencję. Krem rozsmaruj na cieście.
Kawałki śliwek ułóż na kremie. Piecz przez 30-40 minut w 180oC, aż ciasto będzie rumiane. Udekoruj miętą.Źródło: Naj