Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różowa pianka malinowa"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Owoce myjemy i osuszamy, jeśli trzeba, usuwamy szypułki.
Do owoców wsypujemy cukier, całość miksujemy na gładki mus.
Kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy syrop z malin i przetarte owoce. Dokładnie mieszamy, by wszystkie połączyć. Masa powinna być gładka i kremowa. Na koniec wlewamy do niej cienkim strumyczkiem wystudzoną żelatynę i miksujemy.
Piankę przelewamy do podłużnej formy lub tortownicy bardzo lekko natłuszczonej olejem kokosowym, masłem klarowanym itp. Odstawiamy do stężenia.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 234 kcal Białko 4,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 51 g.Źródło: Rewia