Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różyczki ze śliwką i szczyptą orientu"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Ciasto rozwiń, pokrój na paski o szerokości 3 cm. Śliwki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Pokrój je na cienkie plasterki. Układaj je poziomo wzdłuż dłuższego boku paska, tak aby zachodziły na siebie. Cukier wymieszaj z cynamonem i resztą przypraw, posyp śliwki i wymieszaj dokładnie.
Fragmenty ciasta bez owoców zagnij i dociśnij. Każdy pasek zwiń w roladę. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, posyp przesianym cukrem pudrem.Źródło: Dobry Tydzień