Do góry

Desery Przepis na:

Rumowa babka

Rumowa babka

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Rumowa babka"

Składniki

  • 50 dag mąki
  • szklanka cukru
  • 1
  • 5 szklanki mleka
  • 15 dag margaryny
  • 3 jajka
  • małe op. proszku do pieczenia
  • pół szklanki maku
  • aromat rumowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porcje: 20, przygot. 80 min, cena 0,65 zł, 215 kcal.

  2. Zmiksuj margarynę, cukier oraz żółtka. Miksując, porcjami syp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej mleko.Wsyp mak, wlej aromat. Białka ubij na sztywno i wymieszaj z ciastem.

  3. Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz około 50 min w temp.180°C.

  4. Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń